diumenge, 17 de juny del 2012

REVETLLES AMB PRECAUCIÓ


Amb motiu de l’inici de la campanya multiinstitucional “Revetlles amb precaució” que la Generalitat de Catalunya impulsa any rere any a través del Departament d’Interior, amb qui col·laboren els departaments de Salut, Ensenyament i Cultura i l’Agència Catalana del Consum, i amb la participació institucional de la Delegació del Govern de l’Estat, l’Ajuntament de Barcelona, la Creu Roja, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i determinades empreses del sector pirotècnic, us volem informar que a les pàgines web www.gencat.cat/revetlles i www.gencat.cat/interior/riscos/revetlles.htm trobareu tota la informació. Els consells de protecció civil de “Revetlles amb precaució” els podeu trobar també al twitter @emergenciescat.
L'objectiu de la campanya “Revetlles amb precaució” no és restringir l'ús de material pirotècnic ni la celebració de les revetlles, sinó minimitzar els riscos que comporta l'ús d'aquest material, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.
Els riscos a què pretén fer front aquesta campanya són dos:
•  Els accidents causats per la manipulació incorrecta dels productes pirotècnics: a Catalunya, els quadres clínics més habituals en una nit de revetlla són, bàsicament, cremades, lesions als ulls i a l'oïda, i amputacions.
•  L'increment potencial del risc de focs de vegetació per l'encesa de fogueres i també per la ignició que poden provocar els petards. Material de la campanya

La Generalitat de Catalunya parteix de la idea que la informació sensibilitza i, per tant, esdevé un element bàsic per incrementar la seguretat de la ciutadania; la informació és, en definitiva, una eina de protecció. Per aquest motiu, us demanem la vostra col·laboració perquè difongueu, de la manera que considereu més adient i eficaç, els fullets amb consells d’autoprotecció que us fem arribar. Així mateix, seria important de cara a la sensibilització ciutadana en els vostres municipis amb diaris, revistes o ràdios municipals propis incloure-hi falques informatives amb consells per als ciutadans sobre mesures de precaució i autoprotecció en l’ús de productes pirotècnics, amb el material de la campanya.Foment de la prudència per part dels adults
Per poder gaudir de les festes amb seguretat cal que els adults supervisin i tinguin cura dels menors en tot el procés per emprar els productes pirotècnics, des de l’adquisició fins a l'ús. Per això creiem d’interès afavorir debats en fòrums adequats per poder donar pautes d’ús responsable dels productes pirotècnics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada