dimarts, 10 de juliol del 2012

VISITA DEL DELEGAT DEL GOVERN A L'EMPRESA TOPOX DE VALLMOLL

El delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, acompanyat de l’alcalde de Vallmoll, Josep Lluís Cusidó i dels regidors Pere Lluís García, Salvador Vilarrubí i Raül Santó, va fer una visita el passat divendres 6 de juliol a les instal·lacions de l’empresa TOPOX de Vallmoll. L’empresa, dedicada a la fabricació de material per a l’aïllament tèrmic d’edificis i d’indústries, és una societat de capital 100% català que té també una altra factoria a Toledo.

El director general de TOPOX, Jesús Ladera, va fer una explicació de la producció que es fa a Vallmoll, on es va instal·lar l’any 2006. TOPOX fabrica poliestirè, amb l’afegit, com deia Jesús Ladera, “que es recicla tot el material sobrant de la producció. Aquest material es recicla i es reutilitza com a matèria primera. A les nostres plantes no tenim residus de producció”. De fet, a tocar de TOPOX es troba l’empresa TRAXPO, propietat de la mateixa societat, que és a on es fa el procés de reciclatge del material, i que també va visitar el delegat del govern.

Joaquim Nin va destacar l’aposta “ecològica que ha fet aquesta empresa i els esforços que estan desenvolupant, sobretot tenint en compte les dificultats que travessa el món de la construcció i les seves empreses vinculades. TOPOX és un exemple de gestió i d’iniciativa, ja que ha fet una aposta molt important per cercar nous mercats que els permetin, no només mantenir el negoci, sinó ampliar-lo”.

L’empresa TOPOX distribueix el 50% de la seva producció a Espanya i l’altre 50% a Europa, a països com França, Portugal, Itàlia, Alemanya o la Gran Bretanya. L’any 2011 va facturar 32 milions d’euros, quasi 5 vegades més que el que va facturar el primer any d’implantació el 2006.

L’empresa dóna feina a 70 treballadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada