dimecres, 4 d’octubre del 2017

COMUNICAT D’ACLARIMENT SOBRE EL CENS ELECTORAL

Els problemes informàtics apareguts a nivell de tota Catalunya  durant la jornada de votació del dia 1 d’octubre en cap cas poden ésser atribuïts als Ajuntaments. Ni la Generalitat ni l’Ajuntament de Vallmoll tenen accés al cens electoral, el qual és competència exclusiva de l’Instituto Nacional de Estadística.  Per descomptat, tampoc pot un ajuntament “boicotejar” o “hackejar” un cens electoral ni, per descomptat,  el programa informàtic que es va utilitzar per dur a terme la votació.

És públic i notori que van ser nombrosíssimes les dificultats provocades per la caiguda del sistema informàtic a nivell de tot el país. Durant hores i hores,  les meses electorals de tota Catalunya no es van poder connectar amb normalitat a l'aplicació de la Generalitat que permetia  validar els carnets d'identitat dels votants, i això va provocar que a primera hora del matí el Govern de la Generalitat, conscient dels problemes generals existents,  decretés l’anomenat “Cens Universal”, la qual cosa no va poder evitar que les votacions es duguessin a terme a un ritme inusualment lent a tota Catalunya. Però aquests problemes,  en cap cas, pot ésser atribuïts a l’Ajuntament que presideixo.

Lamentem profundament que es pugui crear confusió sobre aquest, tenint en compte la delicada situació política que ens toca viure. Ara més que mai, cal treballar intensament per la pau i la convivència pacífica del nostre poble.

Podeu contrastar aquesta informació adreçant-vos al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, ens convocant de les votacions i responsable de les aplicacions informàtiques utilitzades durant la jornada de l’1 d’octubre.

Rebeu una cordial salutació,

L’alcalde, Josep Lluís Cusidó i Prats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada