dimecres, 3 de juny del 2020

Substitució làmpades convencionals de l'enllumenat públic municipal per altres de tecnologia LED

🔴 SUBSTITUCIÓ DE PART DE LES LÀMPADES CONVENCIONALS DE L'ENLLUMENAT PÚBLIC MUNICIPAL PER ALTRES DE TECNOLOGIA LED 🔴

➡️ En la implantació de mesures recollides en el Pla d'acció per l'energia sostenible (PAES), està contemplada la substitució de part de les actuals làmpades de descàrrega per altres làmpades amb tecnologia led a les lluminàries que integren la instal·lació d'enllumenat exterior públic de Vallmoll.

➡️ Referent a les làmpades, hem de considerar que amb les làmpades led el rendiment lumínic és superior a les tecnologies convencionals, entre el 20% superior al VSAP i un 50% al VM.

➡️ Les làmpades led substituïdes són del mateix fabricant que les lluminàries actualment instal·lades, i les corresponents plaques de muntatge s'adapten al mòdul led de cadascuna de les diferents lluminàries.

➡️ Cal destacar que els mòduls led disposen d'un "driver" integrat, el qual al portar les lluminàries una sèrie d'hores en funcionament, autoregulen la potència enviada als leds per tal de reduir el consum energètic.

➡️ En aquesta fase s'han substituït 73 làmpades situades en el carrer Coronel Oller i l'avinguda Catalunya, fins a la cruïlla de la carretera de La Masó.

➡️ L'import total de l'adquisició de l'equip led és de 12.401,53 €. Els treballs de substitució de les làmpades ha estat realitzat per la brigada municipal.

➡️ La Diputació de Tarragona, en la línia de subvenció per la implantació dels PAES als municipis, ens ha atorgat una subvenció per import d'11.632.50 €.

➡️ Amb aquesta actuació destaquem l'elevat estalvi energètic que ens proporciona aquest tipus de làmpades, extremadament eficients, permetent estalvis entre el 50 i 90% respecte a les làmpades convencionals incandescents, així com les de sodi i mercuri, i aproximadament entre un 10-20% respecte a les làmpades de baix consum.

➡️ Una altre avantatge és el cost mínim de manteniment a causa de la seva llarga vida, evitant interrupcions del servei, perjudicis i constants reemplaçaments, reduint els costos en el manteniment de la instal·lació.

➡️ El retorn estimat per la present inversió és de 7 anys considerant únicament l'estalvi en consum energètic, no valorant-se en aquest retorn altres aspectes de difícil quantificació econòmica com són:

✅ Menor contaminació per emissió de CO2.
✅ La no contaminació lumínica i el compliment de la normativa d'aplicació de la instal·lació.
✅ Millora del nivell d'il·luminació global de l'actual enllumenat.

➡️ Amb aquesta renovació de part de les instal·lacions de l'enllumenat exterior municipal de Vallmoll, es dona compliment a tots els punts d'aplicació del Reglament d'eficiència energètica en instal·lacions d'enllumenat exterior i les seves instruccions tècniques, així com al Decret 190/2015.

L'alcalde, Josep Lluís Cusidó i Prats.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada