dilluns, 26 de setembre del 2016

COMUNICACIONS DE CREMA (permís per encendre foc)

Ja podeu passar per les oficines de l'ajuntament a demanar les noves comunicacions de crema. Us informem sobre les condicions:

Normes per al període de COMUNICACIÓ DE CREMA (16 d’octubre – 14 de març)
 
1. Per encendre foc i per utilitzar bufadors, en el període comprès entre el 16 d'octubre i el 14 de març, s’observaran les mesures preventives següents:
  1. Netejar la zona en què s’efectuï la crema i/o aquella en què s’utilitzi un bufador en un radi de 3,5 m fins a descobrir el sòl.
  2. La crema s’efectuarà com a mínim a 10 metres de distància respecte d’aquells arbres que tinguin més de 60 cm de circumferència, mesurats a 1,20 metres del terra.
  3. La flama generada per la crema no superarà en cap cas els 3 metres d'alçada.
  4. La crema començarà i acabarà amb llum de dia, excepció feta dels focs d'esbarjo.
  5. En cap cas no s’abandonarà el lloc fins a la seva total extinció.
2. Resta prohibit:
  • Llençar objectes encesos.
  • Abocar  escombraries  i  restes  vegetals  i  industrials  de  qualsevol  mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc.

3. Els agents rurals i altres agents de l'autoritat podran establir in situ mesures complementàries per tal de millorar la seguretat, això com aturar les actuacions que s'estiguin duent a terme quan les condicions meteorològiques així ho aconsellin.

4. La crema només es podrà iniciar amb vent encalmat i en cap cas es podrà realitzar si hi ha un avís de vent emès pel Servei Meteorològic de Catalunya per la comarca on es durà a terme. Amb una velocitat del vent sostinguda de 20 km/h l'activitat s'haurà d'aturar.
La crema s'haurà de suspendre en cas d'activació del pla alfa nivell 2 o superior. La consulta del nivell del pla alfa existent a la zona es farà mitjançant el telèfon d'atenció ciutadana (012), mitjançant el telèfon del seu ajuntament, o mitjançant l'adreça web http://www.gencat.cat/medinatural/incencis/plaalfa/.

Per consultes sobre la realització d'activitats amb risc d'incendi forestal podeu contactar amb:
Cos d'Agents Rurals
Telèfon 935 617 000

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada